Lebanese cooking class with Sahar Hammoud - English-speaking

Workshop
Dátum: : 2019. november 16., szombat 17:00 - 20:00

In the framework of this programme Sahar Hammoud will show you how to prepare traditional Lebanese meals. The menu is made of three typical Lebanese dishes:

 

Starter: Batata Harra (بطاطا حرَة)

An easy to make recipe and flavorful appetizer well known in Lebanon is “Batata Harra”. Batata Harra literally means spicy potatoes. It consists of potatoes, peppers, green chili, fresh coriander, and garlic which are all fried together in oil.

Main Course: Fatteh (فتَة)

The creamy texture of the garlic-flavored yogurt contrasts with the crunch of the fried Lebanese bread makes the Lebanese Fatteh one of the main courses served for breakfast, Lunch & Dinner. It can be done in different ways with eggplants, chickpeas or chicken and it is really fast to prepare.   

Desserts: Meghli (مغلي)

The Meghli is a traditional Lebanese dessert that is served to celebrate the birth of a baby. It is a delicious rice pudding spiced with cinnamon and caraway and garnished with shredded coconut and nuts. The main benefit of this dessert is for the mothers after birth, since caraway is thought to assist the new mother in lactating and reduces bloating.

 

Completeing the menu, Sahar will show you how to prepare real Arabic coffee.

 

All participants will receive an exeplar of the book "50 delicaces on Earth" published by the University of Pécs which includes one of Sahar's recipes as well.
 
 
IMPORTANT! Please note that the registration means undertaking of payment obligation. Please register only if you really want to participate!
 
IMPORTANT! Please read F.A.Q. before registering for the programme.
 
IMPORTANT! Each participant has to be registered separately! We cannot accept registrations if made by writing a name as a comment.
 
Férőhelyek száma
8
Szabad férőhelyek
6
Duration of the programme
Approx. 3 hours
We ensure
Ingredients, equipment, apron, recipe, pen and a delicious meal
Instructor
Sahar Hammoud
Programme fee
17.000 Ft
Cím
Pécs, Gyöngyösi István u. 3, 7630 Magyarország
 Regisztráció lezárva
 
2

Térkép


A Yokka Desszertműhely – az első pécsi főzőiskola – számtalan témában kínál programokat a gasztronómia iránt érdeklődőknek, legyen szó akár sütésről, akár főzésről.

Programjainkon mindamellett, hogy kipróbált és működő sütemény recepteket kapnak a résztvevők, megmutatjuk a süti receptek elkészítéséhez szükséges technológiákat, amit aztán mindenki egyből ki is próbálhat.

Gyakorlatorientált főzőiskolánkban nem bemutató jelleggel ismerkedhetsz meg a süteményekkel és ételekkel, hanem Te magad készíted el azokat egy szakértő oktató irányításával. Receptjeinkkel kapcsolatos kérdéseidre is választ kapsz, legyen szó akár az alapanyagok, hozzávalók beszerzéséről, akár a szükséges eszközökről, vagy az elkészítéshez legmegfelelőbb technológiáról.

Folyamatosan bővülő kínálatunkban az alábbi desszert workshopokra várunk szeretettel, ahol megismerkedhetsz a cukrászat alapjaival, vagy egy-egy speciális témával:

  • 8 alkalmas tematikus cukrász workshop (piskóta recept, piskóta sütés, linzer recept, linzer sütés, égetett tészta recept, égetett tészta sütés, blundel tészta recept, blundel tészta sütés, vajas leveles tészta recept, vajas leveles tészta sütés, mousse recept, mousse készítés, cukrászkrém recept, cukrászkrém készítés, tejszínes főzött krém recept, tejszínes főzött krém készítés, vajas főzött krém recept, vajas főzött krém készítés, curd recept, csokoládé ganache recept, csokoládé ganache készítés, csokoládé temperálás, töltött bonbon recept töltött bonbon készítés, mártott bonbon recept, mártott bonbon készítés, főzött fagylalt recept, főzött fagylalt készítés, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes sorbet recept, tányérdesszert összeállítás, tányérdesszert díszítés, pohárkrém recept, pohárkrém összeállítás, mousse torta recept, mousse torta készítés, mousse torta összeállítás)
  • macaron workshop (macaron recept, macaron sütés, macaron töltelék recept, csokoládés macaron recept, gyümölcsös macaron recept, karamellás macaron recept)
  • tortadíszítő workshop (piskóta recept, piskóta sütés, csokoládé krém recept, csokoládé krém készítés, torta burkolás fondanttal, vajkrém virág készítés, vajkrém virág recept)
  • cukorvirágos, éles élű torta készítő workshop (piskóta recept, piskóta sütés, mascarpone krém recept, mascarpone krém készítés, tortaburkolás vajkrémmel, éles élű tortaburkolás, cukorvirág készítés)
  • cake pop workshop (cake pop recept, cake pop tészta sütés, cake pop formázás, cake pop díszítés)
  • cupcake workshop (cupcake recept, cupcake sütés, csokoládés cupcake, gyümölcsös cupcake)
  • csokoládé-bonbon workshop (csokoládé temperálás, bonbon készítés, töltött bonbon recept, mártott bonbon recept, csokoládé tallér készítés)
  • kelt tészta workshop 2 különféle tematikával (sós kelt tészta receptek, édes kelt tészta receptek, kifli recept, kiflisütés, briós recept, briós sütés, magos kenyér recept, magos kenyérsütés, babka recept, babka sütés, hamburger zsemle recept, hamburger zsemle sütés)
  • mousse, krém, curd workshop (mousse recept, mousse készítés, cukrász krém recept, cukrász krém készítés, tejszínes főzött krém készítés, vajas főzött krém készítés, citrom curd recept)
  • sajttorta workshop (keksz recept, keksz sütés, sajttorta recept, sajttorta sütés, csokoládés sajttorta, gyümölcsös sajttorta, citromos sajttorta, mogyorós sajttorta)
  • sós finomságok workshop (sajtos keksz recept, quiche recept, póréhagymás pite recept, linzer recept, linzer sütés, linzer töltelék)
  • francia tarte workshop (linzer tészta recept linzer tészta készítés, linzer tészta sütés, citromkrém recept, csokoládé krém recept, sós karamell recept, francia körte torta recept)
  • tányérdesszert workshop (tányérdesszert elemek készítése, tányérdesszert összeállítása, tányérdesszert díszítése)
  • tükörglazúr workshop (mousse recept, mousse készítés, piskóta sütés, tükörglazúr recept, tükörglazúr készítés, tükörglazúr használat)
  • házi tészta a mindennapokban workshop (kézzel formázott házi tészta recept, házi tészta összeállítása, házi tészta formázása, házi tészta felhasználása, töltött házi tészták)
  • hajtogatott tészták workshop (croissant sütés: blundel tészta recept, blundel tészta hajtogatás, blundel tészta sütés, krémes lap sütés: vajas leveles tészta recept, vajas leveles tészta hajtogatás, vajas leveles tészta sütés)
  • fagyos desszertek workshop (főzött fagylalt recept és készítés, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes gyümölcs sorbet recept és készítés, parfé recept készítés)
  • kovászos kenyér workshop (kovász készítés, kovász etetés, kovászos kenyér formázása, kovászos kenyér sütése, kovászos kenyér díszítése)
  • mézeskalács készítő workshop (mézeskalács recept, mézeskalács sütés, zselémáz készítés)
  • mézeskalács díszítő workshop (glazúr recept, mézeskalács díszítő technikák)
  • mézeskalács dísz készítő workshop (mézeskalács forma készítés, mézeskalács függő készítés, mézeskalács asztaldísz készítés)
  • nyers desszert workshop (nyers desszert tanfolyam, nyers narancsos csokoládé desszert recept, élő narancsos csokoládé desszert készítés, kesudiós nyers torta recept, kesudiós élő torta készítés, nyers bonbon recept, élő bonbon készítés)
  • mentes sütemény workshop (mentes sütemény készítő tanfolyam, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes sütemény receptek, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes sütemény készítés)

Főzőtanfolyamainkon a főzőiskola gyakorlott séfje mutatja meg neked, hogyan fejlesztheted tökélyre konyhaművészetedet. Tematikus főző workshopjainkon sem csak receptekkel és élményekkel gazdagodsz, de azt is megtudod, mit, miért és hogyan csinálj a konyhában, ha tökéletes ételt szeretnél tálalni. Folyamatosan bővülő kínálatunkban többek között az alábbi témákban kínálunk kurzusokat:

  • a tökéletes hús workshop (hús sütés és különleges köretek)
  • olasz klasszikusok workshop
  • gourmet hamburger workshop
  • tradicionális ételek modern technikák workshop

Így lesz a főzés öröm!

Az aktuális főzőtanfolyamokról és cukrász kurzusokról a PROGRAMKÍNÁLAT menüpontban tájékozódhatsz.

 

Powered by iCagenda