Egy hetes főzőiskola 13 év feletti fiataloknak

Tábor
Dátumok: 2023. július 10., hétfő 13:00 - 2023. július 14., péntek 17:00

 

 

 

Ezt a programot olyan fiataloknak ajánljuk, akik valamelyest már otthonosan mozognak a konyhában, ismerik a konyhai munkához szükséges eszközöket, a főzéshez és ételkészítéshez használt alapvető alapanyagokat.

 

A résztvevők a hét minden napján egy teljes menüt készítenek el, amit helyben el is fogyasztanak.

 

 

A program keretében az alábbi technikákkal ismerkednek meg a fiatalok:

  • alapanyagok előkészítése
  • késhasználat
  • házi gyúrt tésztakészítés
  • sütés (sütőben, serpenyőben)
  • mártások/öntetek készítése
  • sűrítés
  • pirítás
  • kelt tészták készítése
  • fűszerezés
  • tálalás

 

A fiatalok Ács Kata (a Zsolnay Vilmos Szakgimnázium és Szakközépiskola szakoktatója) irányításával merülhetnek el a gasztronómiai élményekben.

 

A részvétel feltétele: idén betöltött 13. életév

 

Maximális létszám 8 fő/hét

 

A program hétfőtől péntekig 13.00 – 17.00 óra között kerül megrendezésre.

 

FONTOS! Kérjük, vedd figyelembe, hogy a regisztrációs fizetési kötelezettséggel jár! Csak akkor regisztrálj, ha biztosan részt szeretnél és részt tudsz venni a programon.

FONTOS! Kérjük regisztráció előtt olvasd el a GY.I.K. menüpontban közzétett információkat!

FONTOS! Minden résztvevő számára külön regisztráció szükséges! A regisztráció során a megjegyzés rovatban feltüntetett további regisztrációs igényt sajnos nem áll módunkban elfogadni.

Férőhelyek száma
7
Szabad férőhelyek
A kurzus megtelt, nincs szabad férőhely.
A workshop időtartama
A program minden napján 13 - 17 óra között
Amit biztosítunk
Alapanyagok, eszközök, kötény, receptúra és toll
A workshopot vezeti
Ács Kata
Workshop díja
44.000 Ft
Cím
Pécs, Gyöngyösi István u. 3, 7630 Magyarország
 Regisztráció lezárva
 
7

Térkép


A Yokka Desszertműhely – az első pécsi főzőiskola – számtalan témában kínál programokat a gasztronómia iránt érdeklődőknek, legyen szó akár sütésről, akár főzésről.

Programjainkon mindamellett, hogy kipróbált és működő sütemény recepteket kapnak a résztvevők, megmutatjuk a süti receptek elkészítéséhez szükséges technológiákat, amit aztán mindenki egyből ki is próbálhat.

Gyakorlatorientált főzőiskolánkban nem bemutató jelleggel ismerkedhetsz meg a süteményekkel és ételekkel, hanem Te magad készíted el azokat egy szakértő oktató irányításával. Receptjeinkkel kapcsolatos kérdéseidre is választ kapsz, legyen szó akár az alapanyagok, hozzávalók beszerzéséről, akár a szükséges eszközökről, vagy az elkészítéshez legmegfelelőbb technológiáról.

Folyamatosan bővülő kínálatunkban az alábbi desszert workshopokra várunk szeretettel, ahol megismerkedhetsz a cukrászat alapjaival, vagy egy-egy speciális témával:

  • 8 alkalmas tematikus cukrász workshop (piskóta recept, piskóta sütés, linzer recept, linzer sütés, égetett tészta recept, égetett tészta sütés, blundel tészta recept, blundel tészta sütés, vajas leveles tészta recept, vajas leveles tészta sütés, mousse recept, mousse készítés, cukrászkrém recept, cukrászkrém készítés, tejszínes főzött krém recept, tejszínes főzött krém készítés, vajas főzött krém recept, vajas főzött krém készítés, curd recept, csokoládé ganache recept, csokoládé ganache készítés, csokoládé temperálás, töltött bonbon recept töltött bonbon készítés, mártott bonbon recept, mártott bonbon készítés, főzött fagylalt recept, főzött fagylalt készítés, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes sorbet recept, tányérdesszert összeállítás, tányérdesszert díszítés, pohárkrém recept, pohárkrém összeállítás, mousse torta recept, mousse torta készítés, mousse torta összeállítás)
  • macaron workshop (macaron recept, macaron sütés, macaron töltelék recept, csokoládés macaron recept, gyümölcsös macaron recept, karamellás macaron recept)
  • tortadíszítő workshop (piskóta recept, piskóta sütés, csokoládé krém recept, csokoládé krém készítés, torta burkolás fondanttal, vajkrém virág készítés, vajkrém virág recept)
  • cukorvirágos, éles élű torta készítő workshop (piskóta recept, piskóta sütés, mascarpone krém recept, mascarpone krém készítés, tortaburkolás vajkrémmel, éles élű tortaburkolás, cukorvirág készítés)
  • cake pop workshop (cake pop recept, cake pop tészta sütés, cake pop formázás, cake pop díszítés)
  • cupcake workshop (cupcake recept, cupcake sütés, csokoládés cupcake, gyümölcsös cupcake)
  • csokoládé-bonbon workshop (csokoládé temperálás, bonbon készítés, töltött bonbon recept, mártott bonbon recept, csokoládé tallér készítés)
  • kelt tészta workshop 2 különféle tematikával (sós kelt tészta receptek, édes kelt tészta receptek, kifli recept, kiflisütés, briós recept, briós sütés, magos kenyér recept, magos kenyérsütés, babka recept, babka sütés, hamburger zsemle recept, hamburger zsemle sütés)
  • mousse, krém, curd workshop (mousse recept, mousse készítés, cukrász krém recept, cukrász krém készítés, tejszínes főzött krém készítés, vajas főzött krém készítés, citrom curd recept)
  • sajttorta workshop (keksz recept, keksz sütés, sajttorta recept, sajttorta sütés, csokoládés sajttorta, gyümölcsös sajttorta, citromos sajttorta, mogyorós sajttorta)
  • sós finomságok workshop (sajtos keksz recept, quiche recept, póréhagymás pite recept, linzer recept, linzer sütés, linzer töltelék)
  • francia tarte workshop (linzer tészta recept linzer tészta készítés, linzer tészta sütés, citromkrém recept, csokoládé krém recept, sós karamell recept, francia körte torta recept)
  • tányérdesszert workshop (tányérdesszert elemek készítése, tányérdesszert összeállítása, tányérdesszert díszítése)
  • tükörglazúr workshop (mousse recept, mousse készítés, piskóta sütés, tükörglazúr recept, tükörglazúr készítés, tükörglazúr használat)
  • házi tészta a mindennapokban workshop (kézzel formázott házi tészta recept, házi tészta összeállítása, házi tészta formázása, házi tészta felhasználása, töltött házi tészták)
  • hajtogatott tészták workshop (croissant sütés: blundel tészta recept, blundel tészta hajtogatás, blundel tészta sütés, krémes lap sütés: vajas leveles tészta recept, vajas leveles tészta hajtogatás, vajas leveles tészta sütés)
  • fagyos desszertek workshop (főzött fagylalt recept és készítés, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes gyümölcs sorbet recept és készítés, parfé recept készítés)
  • kovászos kenyér workshop (kovász készítés, kovász etetés, kovászos kenyér formázása, kovászos kenyér sütése, kovászos kenyér díszítése)
  • mézeskalács készítő workshop (mézeskalács recept, mézeskalács sütés, zselémáz készítés)
  • mézeskalács díszítő workshop (glazúr recept, mézeskalács díszítő technikák)
  • mézeskalács dísz készítő workshop (mézeskalács forma készítés, mézeskalács függő készítés, mézeskalács asztaldísz készítés)
  • nyers desszert workshop (nyers desszert tanfolyam, nyers narancsos csokoládé desszert recept, élő narancsos csokoládé desszert készítés, kesudiós nyers torta recept, kesudiós élő torta készítés, nyers bonbon recept, élő bonbon készítés)
  • mentes sütemény workshop (mentes sütemény készítő tanfolyam, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes sütemény receptek, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes sütemény készítés)

Főzőtanfolyamainkon a főzőiskola gyakorlott séfje mutatja meg neked, hogyan fejlesztheted tökélyre konyhaművészetedet. Tematikus főző workshopjainkon sem csak receptekkel és élményekkel gazdagodsz, de azt is megtudod, mit, miért és hogyan csinálj a konyhában, ha tökéletes ételt szeretnél tálalni. Folyamatosan bővülő kínálatunkban többek között az alábbi témákban kínálunk kurzusokat:

  • a tökéletes hús workshop (hús sütés és különleges köretek)
  • olasz klasszikusok workshop
  • gourmet hamburger workshop
  • tradicionális ételek modern technikák workshop

Így lesz a főzés öröm!

Az aktuális főzőtanfolyamokról és cukrász kurzusokról a PROGRAMKÍNÁLAT menüpontban tájékozódhatsz.

 

Powered by iCagenda