Yokka júniusi sütiklub a Facebook-on

Klub
MOST: 2021. május 30., vasárnap 08:00 - 2021. június 26., szombat 22:00

 

 

 

Egy hónap – négy jellegzetes francia desszert!

 

 

 

Privát Facebook csoportunkhoz csatlakozva minden információt és segítséget megkapsz, hogy tökéletes francia desszerteket készíthess.

  

 

 

 A hónap menüje:

  • az első héten fraisier, vagyis a francia epertorta
  • a második héten mille feuille, vagyis a francia krémes
  • a harmadik héten Saint-Honoré torta, vagyis egy égetett tésztás desszert chiboust krémmel
  • a negyedik héten az opéra desszert, de ezúttal egy kis csavarral tökmag és málna ízben

 

Jártál már úgy, hogy

  • a legnagyobb gondosság ellenére is szétesett a krém?
  • mindent az interneten talált recept alapján csináltál, de mégsem sikerült a leveles tészta?
  • pont akkor hagyott cserben a szupernek tűnő recept, amikor igazán fontos lett volna, hogy gyönyörű és finom desszertet készíts?
  • a rengeteg befektetett idő és energia ellenére csak óriási csalódottságot éreztél?

 

A Yokka júniusi sütiklubhoz csatlakozva:

  • megismered a sikerhez szükséges alapanyagokat.
  • megtanulod, mit és hogyan csinálj, ha gyönyörű végeredményt szeretnél.
  • megtudod, milyen eszközök segítenek leginkább a célod elérésében.
  • folyamatos segítséget és támogatást kapsz tőlem és a csoport többi tagjától.
  • ha kérdésed lenne, tőlem megkapod a választ, akár a Facebook csoportban, akár Messenger-en keresztül

 

Ez a programunk Neked szól, ha

  • a saját időbeosztásod szerint szeretnél a francia desszertekről tanulni.
  • otthon, a saját eszközeidet használva szeretnéd megtanulni a tradicionális francia desszertek készítésének titkait.
  • szeretnél elismerő pillantásokat begyűjteni barátaidtól, családtagjaidtól, mikor megkóstolják az általad készített mennyei és különleges desszerteket.
  • tudni szeretnéd, mi kerül a süteménybe, amit elfogyasztasz, mert fontos számodra a tudatosság.
  • szeretnél a francia desszertek avatott mesterévé válni.
  • nem szeretnél vagyonokat költeni a cukrászdákban kapható, felfújt, és számtalan mesterséges adalékot tartalmazó süteményekre.

 

Mit tartalmaz a program?

  • részletes alapanyag-ismertetéseket
  • a szükséges konyhai eszközök bemutatását
  • az alkalmazott technológiák alapos magyarázatát a reszteléstől a karamell készítésen át az infuzionálásig
  • 20 videót, melyek megmutatják az egyes desszertek elkészítésének minden lépését

 

A program úgy épül fel, hogy a lehető legkönnyebbé tegye számodra a sütemények elkészítését!

 

Hétfőn felkerül a csoportba, hogy miből mennyire lesz szükséged egy adag desszert elkészítéséhez.

Kedden és csütörtökön az alapanyagokra-eszközökre-technológiákra vonatkozó információkat osztom meg Veled.

Pénteken pedig feltöltöm a videókat, melyek segítségével hétvégén már készítheted is a finomságokat családod és barátaid legnagyobb örömére!

 

Mielőtt döntesz, szívesen tudnál meg többet rólam, és arról, miért érdemes éppen tőlem tanulnod az égetett tésztákról? Olvasd el a Rólunk menüpont alatt található információkat.

 

Ha úgy gondolod, szívesen belevágsz velünk ebbe a közös ízutazásba, akkor jelentkezz lejjebb a REGISZTRÁLOK gombra kattintva, majd csatlakozz a Yokka júniusi sütiklub csoporthoz a Facebook-on!

 

Négy recept – ennyi az egész?

Nem, ez a program nem arról szól, hogy megkapod négy teljes desszert kipróbált, precíz és pontos receptjét, hiszen ma már bárhol találhat az ember szuper sütemény recepteket: magazinokban, könyvekben, gasztro blogokon, vagy épp a legnépszerűbb videó megosztó oldalon.

A sütiklub célja, hogy megtanítsunk sütni - hogy megismerd a tökéletes sütemények készítéséhez elengedhetetlen technológiákat, a minőségi alapanyagokat és a legpraktikusabb eszközöket. Pl. ebben a programban többek között megtudod, mi a tökéletes piskóta elkészítésének titka, így a sütiklubban tanultak alapján már egyetlen felvert elkészítése sem okozhat gondot, bárhonnan származzon is a recept.

Kérdéseket tehetsz fel, melyekre biztosan választ is kapsz akár a programot vezető képzett cukrásztól, akár a többi résztvevőtől.

Az egy évig elérhető anyagokat akár többször is megnézheted, és akár a program befejezését követően is kaphatsz segítséget.

 

Nem vagyok gyakorlott cukrász, akkor is részt vehetek?

Természetesen! A program úgy épül fel, hogy azok is sikerrel végig csinálhatják, akiknek egyáltalán nincs tapasztalata a sütemények készítésében. Egy támogató csoport tagjaként mindent sokkal könnyebb megtanulni!

 

Biztos, hogy nekem is sikerülnek majd a desszertek?

Igen! A csoportban minden szükséges információt megkapsz, amire a sikerhez szükséged van, de ha ez nem lenne elég, élő Messenger videochat-en keresztül segítek Neked, hogy biztosan el tudd készíteni a hónap süteményeit.

 

Mennyi időt kell rászánnom hetente?

Az alapanyagokat egy normál bevásárlás alkalmával be tudod szerezni. A Facebook csoportba az anyagok folyamatosan kerülnek fel, így azok feldolgozása is történhet folyamatosan (egy-egy bejegyzés elolvasása, egy-egy videó megtekintése). A desszertek elkészítése kb. 2-3 órát vesz majd igénybe.

 

Már most biztos, hogy nem fogok tudni mindig a csoporttal együtt haladni. Meddig férek hozzá az anyagokhoz?

Az anyagok a csoportban egy évig elérhetőek, vagyis bármikor hozzáférsz, ráadásul minden tematikusan címkézve van, így rendkívül egyszerű visszakeresni.

Az alábbi címkéket használjuk: "alapanyagok", "eszközök", "technológiák", "érdekességek", "mi sütöttük", "fraisier", "mille feuille", "Saint-Honoré", "opéra". Ha lemaradsz, könnyen megtalálod a haladáshoz szükséges anyagokat, de ha elakadsz, bármikor kérdezhetsz is a csoportban – akár az aktuális hónap lejárta után is.

 

Külföldről is lehet csatlakozni a programhoz?

Igen, a korábbi programok résztvevői között is voltak olyanok, akik Németországból, Írországból, Ausztriából sütöttek velünk, szóval bárhol is vagy helyileg, az éterben összekapcsolódhatunk egy hónapnyi édes kikapcsolódásra.

 

FONTOS! Kérjük vedd figyelembe, hogy a regisztráció fizetési kötelezettséggel jár, vagyis csak akkor regisztrálj, ha valóban részt tudsz és részt szeretnél venni a programon!

FONTOS! Ha nem találod automatikus visszaigazoló levelünket az e-mail fiókodban, kérjük, nézd meg a SPAM üzenetek között is, mert néha sajnos oda kerül.

FONTOS! Kérjük regisztráció előtt olvasd el a GY.I.K. menüpontban közzétett információkat!

FONTOS! Minden résztvevő számára külön regisztráció szükséges! A regisztráció során a megjegyzés rovatban feltüntetett további regisztrációs igényt sajnos nem áll módunkban elfogadni.

FONTOS! Ha ajándékutalványt váltasz be, a regisztráció alkalmával a megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy "AJÁNDÉKUTALVÁNY" és az automatikus e-mail fizetésre vonatkozó részét tekintsd semmisnek! Amennyiben az utalványod értéke nem fedezi teljes egészében a regisztrációs díjat, a különbözetet a helyszínen készpénzben tudod rendezni.

Férőhelyek száma
20
Szabad férőhelyek
2
A workshop időtartama
Egy hónap, május 31-től négy héten át
Amit biztosítunk
Minden információt és segítséget, hogy a program ideje alatt mennyei finomságokkal kápráztathasd el a családot
A workshopot vezeti
Szabó Réka Kata
Workshop díja
13.000 Ft
Cím
Pécs, Gyöngyösi István u. 3, 7630 Magyarország

Térkép


A Yokka Desszertműhely – az első pécsi főzőiskola – számtalan témában kínál programokat a gasztronómia iránt érdeklődőknek, legyen szó akár sütésről, akár főzésről.

Programjainkon mindamellett, hogy kipróbált és működő sütemény recepteket kapnak a résztvevők, megmutatjuk a süti receptek elkészítéséhez szükséges technológiákat, amit aztán mindenki egyből ki is próbálhat.

Gyakorlatorientált főzőiskolánkban nem bemutató jelleggel ismerkedhetsz meg a süteményekkel és ételekkel, hanem Te magad készíted el azokat egy szakértő oktató irányításával. Receptjeinkkel kapcsolatos kérdéseidre is választ kapsz, legyen szó akár az alapanyagok, hozzávalók beszerzéséről, akár a szükséges eszközökről, vagy az elkészítéshez legmegfelelőbb technológiáról.

Folyamatosan bővülő kínálatunkban az alábbi desszert workshopokra várunk szeretettel, ahol megismerkedhetsz a cukrászat alapjaival, vagy egy-egy speciális témával:

  • 8 alkalmas tematikus cukrász workshop (piskóta recept, piskóta sütés, linzer recept, linzer sütés, égetett tészta recept, égetett tészta sütés, blundel tészta recept, blundel tészta sütés, vajas leveles tészta recept, vajas leveles tészta sütés, mousse recept, mousse készítés, cukrászkrém recept, cukrászkrém készítés, tejszínes főzött krém recept, tejszínes főzött krém készítés, vajas főzött krém recept, vajas főzött krém készítés, curd recept, csokoládé ganache recept, csokoládé ganache készítés, csokoládé temperálás, töltött bonbon recept töltött bonbon készítés, mártott bonbon recept, mártott bonbon készítés, főzött fagylalt recept, főzött fagylalt készítés, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes sorbet recept, tányérdesszert összeállítás, tányérdesszert díszítés, pohárkrém recept, pohárkrém összeállítás, mousse torta recept, mousse torta készítés, mousse torta összeállítás)
  • macaron workshop (macaron recept, macaron sütés, macaron töltelék recept, csokoládés macaron recept, gyümölcsös macaron recept, karamellás macaron recept)
  • tortadíszítő workshop (piskóta recept, piskóta sütés, csokoládé krém recept, csokoládé krém készítés, torta burkolás fondanttal, vajkrém virág készítés, vajkrém virág recept)
  • cukorvirágos, éles élű torta készítő workshop (piskóta recept, piskóta sütés, mascarpone krém recept, mascarpone krém készítés, tortaburkolás vajkrémmel, éles élű tortaburkolás, cukorvirág készítés)
  • cake pop workshop (cake pop recept, cake pop tészta sütés, cake pop formázás, cake pop díszítés)
  • cupcake workshop (cupcake recept, cupcake sütés, csokoládés cupcake, gyümölcsös cupcake)
  • csokoládé-bonbon workshop (csokoládé temperálás, bonbon készítés, töltött bonbon recept, mártott bonbon recept, csokoládé tallér készítés)
  • kelt tészta workshop 2 különféle tematikával (sós kelt tészta receptek, édes kelt tészta receptek, kifli recept, kiflisütés, briós recept, briós sütés, magos kenyér recept, magos kenyérsütés, babka recept, babka sütés, hamburger zsemle recept, hamburger zsemle sütés)
  • mousse, krém, curd workshop (mousse recept, mousse készítés, cukrász krém recept, cukrász krém készítés, tejszínes főzött krém készítés, vajas főzött krém készítés, citrom curd recept)
  • sajttorta workshop (keksz recept, keksz sütés, sajttorta recept, sajttorta sütés, csokoládés sajttorta, gyümölcsös sajttorta, citromos sajttorta, mogyorós sajttorta)
  • sós finomságok workshop (sajtos keksz recept, quiche recept, póréhagymás pite recept, linzer recept, linzer sütés, linzer töltelék)
  • francia tarte workshop (linzer tészta recept linzer tészta készítés, linzer tészta sütés, citromkrém recept, csokoládé krém recept, sós karamell recept, francia körte torta recept)
  • tányérdesszert workshop (tányérdesszert elemek készítése, tányérdesszert összeállítása, tányérdesszert díszítése)
  • tükörglazúr workshop (mousse recept, mousse készítés, piskóta sütés, tükörglazúr recept, tükörglazúr készítés, tükörglazúr használat)
  • házi tészta a mindennapokban workshop (kézzel formázott házi tészta recept, házi tészta összeállítása, házi tészta formázása, házi tészta felhasználása, töltött házi tészták)
  • hajtogatott tészták workshop (croissant sütés: blundel tészta recept, blundel tészta hajtogatás, blundel tészta sütés, krémes lap sütés: vajas leveles tészta recept, vajas leveles tészta hajtogatás, vajas leveles tészta sütés)
  • fagyos desszertek workshop (főzött fagylalt recept és készítés, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes gyümölcs sorbet recept és készítés, parfé recept készítés)
  • kovászos kenyér workshop (kovász készítés, kovász etetés, kovászos kenyér formázása, kovászos kenyér sütése, kovászos kenyér díszítése)
  • mézeskalács készítő workshop (mézeskalács recept, mézeskalács sütés, zselémáz készítés)
  • mézeskalács díszítő workshop (glazúr recept, mézeskalács díszítő technikák)
  • mézeskalács dísz készítő workshop (mézeskalács forma készítés, mézeskalács függő készítés, mézeskalács asztaldísz készítés)
  • nyers desszert workshop (nyers desszert tanfolyam, nyers narancsos csokoládé desszert recept, élő narancsos csokoládé desszert készítés, kesudiós nyers torta recept, kesudiós élő torta készítés, nyers bonbon recept, élő bonbon készítés)
  • mentes sütemény workshop (mentes sütemény készítő tanfolyam, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes sütemény receptek, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes sütemény készítés)

Főzőtanfolyamainkon a főzőiskola gyakorlott séfje mutatja meg neked, hogyan fejlesztheted tökélyre konyhaművészetedet. Tematikus főző workshopjainkon sem csak receptekkel és élményekkel gazdagodsz, de azt is megtudod, mit, miért és hogyan csinálj a konyhában, ha tökéletes ételt szeretnél tálalni. Folyamatosan bővülő kínálatunkban többek között az alábbi témákban kínálunk kurzusokat:

  • a tökéletes hús workshop (hús sütés és különleges köretek)
  • olasz klasszikusok workshop
  • gourmet hamburger workshop
  • tradicionális ételek modern technikák workshop

Így lesz a főzés öröm!

Az aktuális főzőtanfolyamokról és cukrász kurzusokról a PROGRAMKÍNÁLAT menüpontban tájékozódhatsz.

 

Powered by iCagenda